dinsdag 22 april 2008

Benny maakt het in China

DEN BOSCH - UIt: Brabants Dagblad; - Eén ding lijkt wel zeker: Benny's Big Show Orchestra gaat het helemaal maken in en rond Shanghai, waar het orkest van Ben van Wijk voor misschien wel 15.000 mensen gaat optreden.

Vanochtend vertrekt het gezelschap met de bus naar Frankfurt, om daar in te checken voor het vliegtuig naar Shanghai. "We treden daar drie keer op in een theater met 2000 plaatsen en één keer in een sporthal à la Maaspoort waar 3000 tot 3500 mensen verwacht worden. En dan geven we nog een openluchtconcert op een groot plein. De organisatie verwacht daar tussen de 4000 en de 5000 bezoekers", zegt Chantal Braber, één van de zangeressen en manager van het orkest.

Het showorkest is uitgenodigd door een Chinese organisatie die in het kader van een culturele uitwisseling eerder al andere Nederlandse orkesten naar Shanghai haalde, maar nog nooit een showorkest als dat van Ben van Wijk. De Chinezen schijnen er gek op te zijn. "Ons is al aangekondigd dat er in Shanghai veel media op af zullen komen, ook televisie."

Het begon allemaal in 2006, toen een Chinese delegatie het Bossche orkest in het Theater aan de Parade zag optreden, en vervolgens uitnodigde naar Shanghai te komen. "We zijn een aantal Chinese stukken gaan instuderen. Wel lastig omdat je sommige woorden wel op vijf manieren kunt uitspreken. Als je het verkeerd doet, krijg je een heel andere betekenis. Verder spelen we veel herkenbare melodieën, zoals van Robbie Williams, Frank Sinatra en Tina Turner." Chantal Braber vindt de reis "absoluut spannend". "Met zo'n grote club naar de andere kant van de wereld... Dat is een groot avontuur. Wij zijn gewend om alles zelf tevoren goed te regelen. Zoals het geluid bij ons laatste concert in de Maaspoort. Hier moeten we alles overlaten aan onze Chinese contractpersoon. We zullen wel zien hoe het gaat."

Geen opmerkingen: