dinsdag 10 juni 2008

Groot benefietconcert aardbeving China 22 juni op Bossche Markt

door Wim Hagemans. zaterdag 31 mei 2008

DEN BOSCH -
Het grote benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in China, een initiatief van Bosschenaar Ben van Wijk, zal op zondag 22 juni plaatshebben op de Markt in Den Bosch. "We hebben met de gemeente gesproken, en we krijgen er volledige medewerking voor.

Ook bij anderen ontmoeten we heel veel enthousiasme." Van Wijk heeft onder anderen Bert Henkelman benaderd van café De Paternoster aan de Markt. Die heeft een groot aantal van zijn relaties aangesproken, onder anderen Heineken/Brands. "Samen met de brouwerijen kunnen wij het grootste deel van de onkosten dekken. Dat betekent dat faciliteiten als podium, geluid en licht geregeld zijn", aldus Henkelman, die nog druk doende is ook andere sponsors achter het benefietconcert te krijgen. "Ik vind het een heel mooi idee, en een uidaging dit op zo korte termijn voor elkaar te krijgen."

"Het concert staat nu goed in de steigers. We zijn op dit moment volop bezig artiesten te benaderen", aldus Van Wijk. Binnen enkele dagen moet duidelijk zijn welke artiesten belangeloos aan het concert willen meewerken, waarop in elk geval Van Wijks eigen orkest Benny's Big Show Orchestra optreedt. Van Wijk is zeer onder de indruk van de aardbeving in China, die plaatshad net nadat hij met zijn orkest terugkeerde van een toernee in Shanghai.

Hij hoopt op wel tienduizend belangstellenden, en een grote opbrengst. "We zijn bezig met de oprichting van een aparte stichting, die de opbrengst doorsluist naar het Rode Kruis. Verder zijn we richting het bedrijfsleven onder andere ook bezig met een 'tiententenplan'. Er zijn voor de slachtoffers drie miljoen tenten nodig. Ze kosten ongeveer 200 euro per stuk. We hopen er heel veel bij elkaar te krijgen."

Geen opmerkingen: