zaterdag 26 april 2008

BBSO's primeur in China - wat een feest!

Orkest Benny raakt gevoelige Chinese snaar.

Persbericht Brabants Dagblad - Paul Jurriens
Tweeduizend Chinezen zijn in een sporthal in de stad Dang-tu als een blok gevallen voor Benny’s Big Show Orchestra. In een bijna twee uur durende show werden zij razend enthousiast over de ‘nieuwe muziek’ die het orkest ten gehore bracht. Toen BBSO vier Chinese nummers speelde, raakte het orkest een gevoelige snaar en bracht de muziek de toeschouwers in vervoering.

BBSO was van tevoren gewaarschuwd: het Chinese publiek is uitermate kritisch. Als de muziek niet bevalt, gaat het eten, bellen of de krant lezen, en zeker niet meer met aandacht luisteren. Het orkest had zich dan ook danig geprepareerd, met als doel de toeschouwers te overweldigen. Vanaf het begin bracht de vijftigmansformatie dan ook een wervelende show, de eerste van een reeks van vier. En met succes: het publiek liep snel warm voor de ‘nieuwe muziek’.

Nieuw, want in China kennen ze eigenlijk niet meer dan klassieke (Chinese) en bigband muziek. Een poporkest met show is volstrekt onbekend, zeker wat verder van de oostkust, zo’n 300 kilometer van Sjanghai. In de westerse wereld bekende nummers als ' Angels' van Robbie Williams en‘That’s the way’ van KC zijn voor de Chinezen abracadabra. Of zoals Chinese muziek voor Europeanen klinkt. Een tolk vertelde dan ook af en toe wat de nummers betekenden. Met als gemeenschappelijke noemer Harmony & Love.

Voor de toeschouwers was het voldoende om het orkest na elk nummer van een daverend applaus te voorzien. Toen BBSO vier bekende Chinese nummers speelde, vielen de monden open, gingen de Chinezen uit hun dak en zongen ze volop mee. Het verrassende Chinese vuurwerk was mooi, maar hadden ze eigenlijk niet meer nodig.


Angels - by JeromeK

Enkele momenten voor de show

6 opmerkingen:

Toon/Marianne zei

Hallo allemaal,
Het ziet er inderdaad zeer imponerend uit en als dat op de foto een groote trom is zou ik die best een willen mishandelen. Ook voor vandaag weer veel succes met jullie optreden en O ja. Doe mijn liefke een zoen van me wil je. Met een muzikale groet,
Toon / Marianne.

Toon/Marianne zei

En nu ik toch aan het schrijven ben. Laat de cameraman eens op het podium en iedereen is close in beeld brengen. Leuk voor de thuisblijvers lijkt me zo.
Met een muzikale groet,
Toon / Marianne. En die kus had ze al?

Anoniem zei

Jongens, hoe kan ik jullie die dit bloed&zweet&tranen gekost heeft (voor het thuisfront, de computerheren lagen om 04:00 uur locale tijd in bed .....) ooit bedanken ?? De zaal stond op zijn kop bij de bruiloft van Ronald&Mariƫlle !!!!! Werkelijk onvoorstelbaar dat dit kan en zooooo mooi om te zien !!!! Ben mega trots op jullie !!!! DIKKE DIKKE ZOEN !!!!

Evelijn

Anoniem zei

Hoi allemaal,

Keigaaf zeg, vooral de solo van Roy. Nu nog de reacties van het publiek filmen. En trouwens ..... waar blijft de solo van Natasja???
Ga zo door!

Muzikale groeten van Alfo en Rina.

Anoniem zei

Hallo BBSO-ers,

Wat heerlijk dat jullie show zo'n succes is.
Geniet ervan, dat hebben jullie verdiend, want jullie zetten echt iets bijzonders neer.

Echt heel leuk om vanuit Nederland met jullie mee te kunnen genieten, dat maakt het missen van mijn ventje een stuk minder moeilijk.

Dikke kus voor Bert (Damen).
Groetjes uit (het zonnige) Nederland van Manja.

Toon/Marianne zei

Hallo allemaal.
Wat een heerlijk uitje met de juiste stemming zie en wel, en wat een geweldig weer. Ik mis allen mijn schatteke op de toren van ...?... Maar ja die heeft dan ook hoogtevrees haha. Marianne een dikke zoen vanuit het Bredase en geniet maar heerlijk van alles wat je daar gewoon overkomt. Met een muzikale groet, Toon