dinsdag 10 juni 2008

Terras-ruimte reserveren voor benefietconcert op Bossche Markt

door Marc Brink. dinsdag 10 juni 2008 DEN BOSCH

Horecabedrijven Tijl Uilenspiegel, In de Kleine Werelt en De Paternoster aan de Bossche Markt leveren een financiƫle bijdrage aan het benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in China. Op 22 juni verzorgt het Bossche orkest 'Benny's Big Show Orchestra' een concert op de Markt.

Bij Tijl Uilenspiegel komt een bar op het terras te staan waarvan een deel van de opbrengst is bestemd voor de slachtoffers van de aardbeving.

De eigenaren van de Kleine Werelt en De Paternoster richten een speciaal terras in met sta-tafels en krukken waarvan donateurs tegen betaling van honderd euro per persoon gebruik mogen maken.

Voor elke tafel stellen de ondernemers tien bonnen beschikbaar. 't Arendje verhuur stelt de meubels belangenloos beschikbaar.

In totaal zijn 99 tafels voor in totaal zo'n 400 gasten beschikbaar. De eerste negenendertig tafels zijn inmiddels gereserveerd. "Het gaat goed en ik ben erg blij dat allerlei bedrijven hun medewerking hebben toegezegd. Het gaat om flinke bedragen" , Benadrukt Bert Henkelman, eigenaar van De Paternoster.

De optredens, vanaf 13.00 tot 18.00 uur staan gepland op een podium dat ter hoogte van de Hinthamerstraat komt te staan. Tot de optredende artiesten behoren onder anderen Mai Tai, Mario Veltman en Grad Damen "We zijn nog bezig met andere artiesten", zegt initiatiefnemer en orkestdirigent Ben van Wijk. Het concert heeft de belangstelling van de Chinese ambassadeur en Chinese consul in Nederland. Van Wijk: "Toen ik de ambassade vroeg om een Chinese zangeres was er veel interesse in het concert. De ambassadeur en de consul willen komen."

Geen opmerkingen: