woensdag 25 juni 2008

Bossche Markt op Chinese tv

Uit: Brabants Dagblad - Het weer wilde in het begin niet echt meewerken en de EK-nederlaag van Oranje tegen Rusland hielp ook niet echt mee aan goede humeuren.

Misschien dat daardoor de opkomst en vooral de opbrengst van het Benefietconcert voor de slachtoffers van de aardbeving in China, afgelopen zondag op de Bossche Markt, flink zijn tegengevallen . Toch kijkt organisator Ben van Wijk, tevens de orkestleider van Benny's Big Show Orchestra, met tevredenheid terug. "We hebben China toch weer even op de kaart gezet, want het is verder maar akelig stil", zegt hij.

Vooral in China werd het benefietconcert zeer gewaardeerd. "De Chinese televisie was hier. En ook diverse Chinese kranten hebben er aandacht aan besteed." Van Wijk schat dat er toch zo'n 1500 tot tweeduizend mensen zijn geweest over de hele middag. De vip-tafels brachten samen ongeveer 7500 euro op en uit de collectebussen kwam nog eens zo'n vijfduizend euro.

De orkestleider geeft toe dat hij een veel hogere opbrengst in gedachten, had toen hij het concert ging organiseren. "We wilden geld zelf gaan overhandigen in China, maar dit bedrag rechtvaardigt niet echt een vliegreis naar China, vind ik. Daarom laten we het nu overdragen door het Rode Kruis."

Dat het zondag gezellig was op de Markt ondervond ik zelf, bij een kort bezoek in een weekend vol evenementen. Rob Bolland bracht de stemming er al aardig in met de door hem geschreven Falco-hits Jeanny en Rock me Amadeus. 'Amadeus, Amadeus, oh, oh Amadeus, Amadeus', schreeuwden vooral de iets oudere Bosschenaren in koor. De Markt begon pas echt te swingen bij Elvis-imitator Frank Anthony. Toch was het de 5-jarige Rik die de show écht stal. De 'Elvis-fan' gaf een spetterende drumsolo weg.

Voor Van Wijk was het optreden van de Chinese Idols-zangeres Laiying Wang met een Chinees achtergrondkoor het hoogtepunt. "En ik vond het super dat Sandra Reemer en Hans Kazan het concert presenteerden. Hans Kazan kwam toch maar mooi voor noppes met het vliegtuig uit Spanje over."

Geen opmerkingen: